18 diciembre, 2005

Resolució de Solidaritat amb Venezuela

Des de l’arribada d'Hugo Chávez a la presidència de la República de Venezuela s’han multiplicat els atacs contra la democràcia veneçolana, amb flagrants proves d’ingerència per part dels Estats Units. El motiu d’això és l’exemplar procés bolivarià que impulsat pel president Chávez ha democratitzat el país i millorat de forma substancial la vida dels seus habitants.
Venezuela durant molt de temps ha estat saquejada, com la resta de pobles sudamericans, per l’imperialisme espanyol, europeu i estatunidenc recolzat per una minoritària, privilegiada, caciquil, explotadora i reaccionària oligarquia local. Fins ara els partits corruptes s’anaven alternant al poder, repartint-se el pastís, mentre sotmetien al seu poble a la ignorància, la pobresa i la fam en un règim de falsa aparença democràtica.
Per tot això, l’arribada a la presidència d'Hugo Chávez i l’aprovació de la nova Constitució bolivariana ha creat tants mals de cap a la burgesia oligarca veneçolana, a les multinacionals espanyoles i al bel·ligerant govern dels Estats Units. Això va provocar que el 11 d’abril de 2002, el president Chávez va ser víctima d’un cop d’estat promogut per l’administració Bush amb la complicitat dels sectors més reaccionaris i antidemocràtics de la societat veneçolana i recolzat i acceptat pel govern espanyol d’Aznar. Afortunadament, al cap d’un parell de dies gràcies a l’enorme mobilització de les capes populars, aquest cop d’estat fracassà. Després hi han hagut altres intents de desestabilitzar el país, boicots, tancaments patronals, campanyes d’intoxicació desinformativa, etc...
El procés bolivarià és un procés viu, obert, plural, en el qual des de la democràcia participativa i popular s’està aconseguint que cada cop més ciutadans de Venezuela des de la base s’impliquin i participin en les decisions polítiques i socials que els afecten. Prova d’això va ser el procés de redacció de la nova Constitució bolivariana veneçolana o també que cada cop va a votar més gent a les eleccions, en un país amb una històrica altíssima abstenció. El govern bolivarià ha aconseguit el recolzament del seu poble gràcies en gran mesura a les anomenades “Misiones”, és a dir, programes socials molt avançats que entre altres mèrits han aconseguit erradicar l’analfabetisme al país, portar a milers de joves sense recursos a la universitat o implantar en els barris pobres, on mai ningú es va preocupar per ells, centres sanitaris i mèdics (amb l’ajuda de milers de metges procedents de Cuba).
Ha estat un èxit la celebració a Caracas l’agost d’aquest any del XVI Festival Mundial de la Joventut i els Estudiants, que sota el lema “Per la Pau i la Solidaritat, lluitem contra l’imperialisme i la guerra” ha donat un cop de mà a la revolució bolivariana i de la mateixa manera ha recolzat el moviment de festivals mundials, principal marc de coordinació de les diverses joventuts comunistes, democràtiques i estudiantils del món, fent enfortir el moviment juvenil combatiu que representa. També ha representat un rotund èxit la mobilització antiimperialista i de suport a Cuba i Venezuela celebrada a Salamanca, a l’octubre d’aquest 2005, any de l’Alternativa Bolivariana per a les Amèriques, en el marc de la Cimera Iberoamericana de caps d’estat i de govern.
Per tot això, des del III Congrés de Joves Comunistes de Catalunya, felicitem al poble de Venezuela, al seu president Hugo Chávez, als nostres companys de la Joventut Comunista de Venezuela i a totes les organitzacions polítiques i moviments socials del bloc progressista per l’enorme exemple al món que estan donant i per les darreres conquestes socials aconseguides, entre d’altres, l’última victòria electoral obtinguda a les eleccions legislatives de la setmana passada sobre les forces reaccionàries sostingudes des de Washington que van intentar com sempre boicotejar i sabotejar a tota costa el procés. A més, denunciem el patètic intent de deslegitimar el procés electoral per part d’alguns mitjans de comunicació, intentant d’aquesta manera guanyar davant l’opinió pública espanyola i catalana el que van perdre a les urnes veneçolanes. Representants internacionals han avalat diversos cops la normalitat a les eleccions a Venezuela deixant en ridícul a l’oposició esquàlida. Totes les eleccions les ha guanyat Chàvez, fins i tot un referèndum revocatori. El poble veneçolà recolza totalment el procés bolivarià i als partits d’esquerres. L’oposició no troba el nord i només busca recuperar el poder amb la mentida i la violència. Per últim, volem manifestar el nostre recolzament total als processos revolucionaris de Cuba i Venezuela i la nostra aposta pel socialisme com a resposta social davant l’explotació neoliberal. Ens comprometem a continuar defensant al moviment bolivarià des dels nostres àmbits d’actuació, conjuntament amb els companys de l’Assemblea Bolivariana de Catalunya de Solidaritat amb el Poble de Venezuela, i a explicar als joves catalans aquests importants processos democràtics i populars.

5 comentarios:

Anónimo dijo...

HOLA IVÁN. Te escribe Zenia desde:

http://imaginados.blogia.com

Tengo por acá noticias y fotos de los médicos cubanos en Pakistán. Un abrazo.

Anónimo dijo...

mentres els dolents de la galàxia, el costat fosc, ataquen els avenços socials (la revolució bolivariana, la web de JC,..... i d'altres coses que tu ja saps), nosaltres ens reafirmem i sabem que la raó´, la justícia i la ètica estan amb nosaltres. Acabarem amb ells.

Anónimo dijo...

Ja, verjetno zato je

Anónimo dijo...

take a look at nice special site -

[url=http://trailfire.com/hoodia] hoodia herb [/url]

http://trailfire.com/hoodia
[url=http://trailfire.com/hoodia] hoodia gordonii side effects [/url]

Anónimo dijo...

get to know nice best site -

[url=http://www.young-dro.com/profiles/blogs/buy-cheap-hoodia-hoodia-diet] gnc hoodia [/url]

http://www.young-dro.com/profiles/blogs/buy-cheap-hoodia-hoodia-diet
[url=http://www.young-dro.com/profiles/blogs/buy-cheap-hoodia-hoodia-diet] hoodia gordonii side effects [/url]